Current track

Title

Artist

Current show

Kiss Non Stop

12:00 24:00

Current show

Kiss Non Stop

12:00 24:00

Background

Dido

Written by on

Ιδιαίτερα δημοφιλές το κορίτσι από το Βόρειο Λονδίνο, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των πιο αγαπημένων του Kiss 92.9 fm. Έγινε ευρύτερα γνωστή το 1999 όταν εμφανίστηκε στη δισκογραφία με το album : “No Angel” που σημείωσε πωλήσεις 12 εκατ. αντιτύπων, και καθιέρωσε την Dido χωρίς καθυστέρηση στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Η επιτυχία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς δεν ήταν καθόλου τυχαία, και αυτό το είδε πρώτος ο Eminem, που εντυπωσιάστηκε από το τραγούδι της με τίτλο : “Thank you” και δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει samples του στο δικό του τραγούδι : “Stan”.

H Dido παραδέχεται με αφέλεια πως δεν είχε συνείδηση της επίδρασης που θα είχε αυτό το remix στην καριέρα της αλλά η αλήθεια είναι πως χάρη σ’αυτη τη συνεργασία η καριέρα της απογειώθηκε ολοκληρωτικά. Όσο πιο ψηλά ανέβαινε το “Stan” τόσο πιο ψηλά ακολουθούσε και η επιτυχία του δίσκου της Dido με αποτέλεσμα να πουλήσει άλλο 1 εκατ. αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2000.

Τα επόμενα δυο χρόνια πέρασαν κάνοντας περιοδείες για την προώθηση του album της και στα τέλη του 2002 το όνομα της ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ύστερα από αυτό, η Dido ένιωσε την ακαταμάχητη επιθυμία να ταξιδέψει σε άγνωστα για εκείνη μέρη για την απόκτηση νέων εμπειριών.

Αφού ταξίδεψε αρκετά αποφάσισε να νοικιάσει ένα σπίτι στη μέση του πουθενά και να εγκαταστήσει ένα μικρό studio ηχογράφησης για να ασχοληθεί με τη μουσική της, αλλά η τύχη της επεφύλασσε διαφορετικά σχέδια. Λίγες μέρες αργότερα αρρώστησε ο πατέρας της και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα τρέχοντας πίσω στο πατρικό. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα η Dido κατάφερε εντούτoις να γράψει τα περισσότερα από τα 11 τραγούδια του επερχομένου album της.

To τελικό αποτέλεσμα των συνθέσεων ήταν ένα μείγμα από όλα τα είδη της μουσικής που είχε ακούσει στο παρελθόν, λίγο από folk, rock, pop, dance, hip hop. Ο ήχος σχετικά ακατέργαστος σε κάποια σημεία και η μίξη των τραγουδιών ελαφρώς ατελής, αφού η Dido δηλώνει πως απεχθάνεται τις τέλειες ψηφιακές παραγωγές όπου τα πάντα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτογραφία της στο album ελαφρώς εκτός κάδρου, ενώ στο βάθος φαίνεται ένας από τους ηχολήπτες για παράδειγμα, η Dido λέει “τα αφήσαμε να φαίνονται όλα όπως και στην πραγματική ζωή”. Το album περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες όπως : “White Flag” και ”See The Sun”, τραγούδια που έφεραν νέο ακροατήριο και φυσικά μεγαλύτερες πωλήσεις. Η ίδια δηλώνει πως είναι οι λεπτομέρειες που την ενδιαφέρουν, όπως και στη ζωή όπου αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

Το “Life For Rent” είναι ένα ιδιαίτερο album για τη ζωή και την αγάπη με φρέσκιες ιδέες που αγαπήθηκε πολύ από αρκετές κατηγορίες ανθρώπων και έστειλε την καλλιτέχνιδα από το Λονδίνο στην κορυφή των charts όλου του κόσμου τόσο που έγινε αρκετές φορές πλατινένιο.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη της, ο τίτλος του album απλά απεικόνιζε την κατάσταση που βίωνε και το πώς αντιλαμβανόταν τη ζωή της τη συγκεκριμένη περίοδο. …Το album αυτό λέει, είναι ένα μικρό βοήθημα σε όσους διστάζουν να πάρουν ορισμένα ρίσκα στη ζωή τους η να τη ζήσουν στο maximum…

Στον Kiss 92,9 fm και στον Kiss 98,0 fm ταιριάζουν οι αισιόδοξοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες ακριβώς όπως η Dido… ειδικά όσοι αγαπούν τις συγκινήσεις στο maximum.

Επισκεφθείτε το καναλι της Dido στο Youtube

Tagged as

Continue reading

Next post

Duran Duran


Thumbnail
Previous post

Deep Purple


Thumbnail